Home / Liesbreukbanden

Liesbreukbanden te koop

U vindt hier twee hoogstaande liesbreukbanden. De banden zijn naar wens verstelbaar en de liesbreukbanden zijn voorzien van een pelotte. Liesbreukbanden met minder goede praktijkervaringen zijn verwijderd uit het assortiment. Ten slotte bleken gebruikers de beste ervaringen te ondervinden met deze dit type liesbreukbanden.

Klik op de liesbreukbanden voor meer informatie. Wilt u later nog eens rustig weer kijken? Dan kunt u de pagina handig opslaan bij uw favorieten / bladwijzers.

Hoge kwaliteit liesbreukbanden tegen een liesbreuk
liesbreukband te koop

Liesbreukband

Deze liesbreukband is een stevige breukband dat een stevige steun kan bieden. Voorzien van een ingenaaide pelotte en gemaakt van sterke en hoogwaardige materialen. Veelgebruikte liesbreukband in Nederland en België.…
4.67 out of 5
dubbele liesbreukband bestellen

Dubbele liesbreukband

Deze GM liesbreukband is een stevige dubbele liesbreukband. Voorzien van ingebouwde pelotten (drukkussentjes) voor een extra gerichte behandeling van de liesbreuk. Verkrijgbaar in vijf maten en verstelbaar in verschillende standen.…
4.33 out of 5

 

Hoe werken liesbreukenbanden?

Dankzij het dragen van een liesbreukband zullen klachten worden behandeld en voorkomen. Hierdoor worden werkzaamheden weer beter mogelijk.
Een liesbreukband is voorzien van een pelotte, ofwel een drukkussentje. De pelotte zal op de liesbreuk geplaatst worden. Hierdoor zullen de volgende voordelen ontstaan:

• een uitstulping wordt terug gedrukt of voorkomen
• verbeterde doorbloeding wat het herstel van de breuk kan versnellen
• de pijnklachten kunnen afnemen dankzij de drukverdeling
• beweging is beter mogelijk

 

Hoe een liesbreukband dragen?

De breukbanden bestaan uit een heupband en een band dat om het been loopt. De pelotte is bevestigd op de beenband. Door de banden te verstellen, kan de hoeveelheid steun van de pelotte worden ingesteld. Ook kan de heupband wat hoger gedragen worden waardoor extra steun wordt ervaren. De heupband kan zowel rond de heupen als rond de taille worden gedragen.

Hoeveel steun de pelotte moet geven, is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Bij meer klachten, kan de breukband wat strakker worden ingesteld. Bij minder klachten kan de druk wat worden verminderd.
Ook is uw houding van invloed. Bij een zittende of liggende houding, kan de druk van de pelotte ook wat worden verminderd.

 

Waarom dit type liesbreukband te koop?

Door middel van gebruikservaringen in besloten andere typen liesbreukbanden uit het assortiment te halen. Met dit type breukbanden bleken de beste ervaringen te worden behaald. Door alleen het “beste” type aan te bieden, wordt twijfel of een “mindere” keuze voorkomen. De voordelen en nadelen van deze breukbanden:

• Voordeel: eenvoudig te plaatsen
• Voordeel: verstelbaar
• Voordeel: sterk materiaal
• Nadeel: geen demontabele pelotte
• Voordeel: hoge mate van steun mogelijk

liesbreukbanden waar te koop

 

Hoe een liesbreukband aanmeten?

U kunt zelf herleiden welke maat breukband voor u geschikt is. Dit kunt u doen door de omtrek van de taille / heupen op te meten. Vervolgens kan aan de hand van de gemeten omtrek, de juiste maat worden herleid met een maattabel. In de tabel staat per maat, welke heupomvangen bij die betreffende maat horen. Als voorbeeld vindt u hier onder de maattabel die in de productbeschrijving van de liesbreukbanden staat.

Klik bovenaan op deze pagina, op één van beide liesbreukbanden voor de productbeschrijving. In de productbeschrijving vindt u meer informatie over de maten en kan de voor u geschikte maat worden besteld.

 

Wat is een liesbreuk?

Een liesbreuk (Hernia inguinalis) is een breuk in de buikwand ter hoogte van de lies. Door deze breuk kan vetweefsel of zelfs een stukje darm worden gedrukt. Hierdoor kan een uitstulping onder de huid zichtbaar worden. Zowel de breuk als de uitstulping kunnen klachten veroorzaken. Een liesbreuk kan ontstaan door de onderstaande oorzaken:

• Aangeboren breuk
• Breuk door zwaar tillen
• Breuk door veel hoesten
• Breuk door veel persen
• Breuk door overgewicht

De bovenstaande oorzaken kunnen zorgen voor extra druk op de buikwand, waardoor een breuk kan ontstaan. Ook roken kan indirect een oorzaak voor een liesbreuk zijn.

Tijdens een liesbreuk ontstaan meestal klachten zoals pijnklachten, een geïrriteerd gevoel en misselijkheid. Indien een uitstulping wordt veroorzaakt door een dubbel gevouwen stukje darm, kan dit tot ernstige klachten leiden. De doorstroming door de darm kan in dat geval namelijk ernstig belemmerd worden. In dat geval wordt met spoed een bezoek aan een arts geadviseerd. In de andere gevallen, kan een liesbreukband vaak veel klachten voorkomen en behandelen. Ook voor en na een operatie.

 

Voor meer informatie over de liesbreukbanden, kan boven de informatie op één van beide banden worden geklikt.