Home / Steunbanden

Steunbanden te koop

Bij bepaalde klachten aan de buik of ribben, kan een steunband kopen een fijne oplossing zijn. Niet altijd om de klachten te laten herstellen maar wel om de pijnklachten te laten afnemen. Hierdoor worden bezigheden zoals het huishouden, slapen of werken weer beter mogelijk.

navelbreukbandage bestellen

Navelbreukband

Dankzij deze hoogwaardige navelbreukband kunt u klachten behandelen en voorkomen bij een navelbreuk en buikbreuk. De navelbreukband is verstelbaar en voorzien van een drukkussentje voor een extra effectieve behandeling. Ook…
4.67 out of 5
zwangerschapsband bestellen

Zwangerschapsband

Een zwangerschapsband kan een hoop ongemak voorkomen tijdens de zwangerschap. De zwangerschapsband biedt namelijk een fijne ondersteuning aan de buik en rug. Klachten worden hierdoor behandeld en voorkomen ✓ Stevige…
4.67 out of 5
rugband voor houdingsondersteuning

Rugband voor houdingsondersteuning

De rugband voor houdingsondersteuning is een houding corrector die onopvallend onder kleding kan worden gedragen. Voorkomt en bestrijdt rug-, nek en schouderklachten. Lees hier meer over de veel gebruikte rechthouder.…
4.50 out of 5
littekenbreukband navel te koop

Littekenbreukband

Deze littekenbreukband kan veel voor u ongemak voorkomen bij een littekenbreuk, navelbreuk of buikwandbreuk. Voorzien van een goede pelotte en met een verstelbare hoeveelheid steun. Bekijk de goede navelbreukband hier.…
4.50 out of 5
ribbrace-kopen-steunband

Ribbrace

0 out of 5
buikband-steun-kopen

Buikband

0 out of 5

 

Hoe werken steunbanden?

De ondersteuning die wordt geboden door een steunband, zorgt dat de getroffen spieren worden ontlast. Ze hoeven minder belasting te verwerken. Hierdoor krijgen de spieren meer de kans om te herstellen. Daarbij gaat het om het herstellen van kleine scheurtjes in de spieren. 
Daarnaast zorgt de ondersteuning voor een wat verbeterde doorbloeding. Hierdoor zal het herstel van de spieren sneller kunnen verlopen. Er zal namelijk meer zuurstof worden toegevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Hoe worden steunbanden gedragen?

De hoeveelheid steun aan de buik, rug of ribben is naar wens instelbaar, ook tijdens het dragen. Meestal is verstellen mogelijk via een klittenbandsluiting. De mate van steun is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Maar ook van uw positie. Vaak is er in een staande positie meer steun nodig, dan wanneer u zit.

De positie van de steunband kan wat naar eigen wens worden bepaald. Dit is vooral afhankelijk van de plek van de klachten.

 

Helpt een steunband bij sporten?

Dankzij de extra ondersteuning aan de buik en rug, worden bewegingen weer gemakkelijker. Ook zult u zich minder vermoeid voelen. Ook de neiging om de buik met de arm te willen ondersteunen, zal minder aanwezig zijn. Hierdoor kan een steunband ook tijdens sporten en werkzaamheden een uitkomst zijn. Ongemak en minder bewegingsmogelijkheden, worden hierdoor meer voorkomen.

 

Welke maat is voor mij geschikt?

Per type steunband zullen de maten variëren. In elke productbeschrijving staat vermeld, hoe de voor u juiste maat kan worden bepaald. Vaak is de maat afhankelijk van de buikomtrek. Met de gemeten buikomtrek kan de juiste maat worden bepaald met behulp van een maattabel. Deze tabel staat ook in de productbeschrijvingen weergegeven.