Home / Zwangerschapsbanden

Zwangerschapsbanden te koop

Zwangerschapsbanden zijn ontwikkeld voor zowel tijdens als na de zwangerschap. Zo zijn er sluitbanden voor na de bevalling. Maar ook zwangerschapsbanden die u fijne ondersteuning tijdens de zwangerschap bieden. Een fijne ondersteuning aan de buik, rug en bekken waardoor klachten worden behandeld en voorkomen.

Klik op de onderstaande zwangerschapsband voor meer informatie. Voorkom onnodig ongemak tijdens deze bijzondere periode.

Twee fijne zwangerschapsbanden te koop tegen ongemak
zwangerschapsband bestellen

Zwangerschapsband

Een zwangerschapsband kan een hoop ongemak voorkomen tijdens de zwangerschap. De zwangerschapsband biedt namelijk een fijne ondersteuning aan de buik en rug. Klachten worden hierdoor behandeld en voorkomen ✓ Stevige…
4.67 out of 5

 

Hoe werken zwangerschapsbanden?

Tijdens de zwangerschap zullen bepaalde spiergroepen extra belasting te verwerken krijgen. Hierbij valt met name te denken aan de buikspieren, rugspieren en bekkenspieren. Om deze spiergroepen wat te ontlasten en klachten te voorkomen, kan een zwangerschapsband worden gedragen. Het dragen van een zwangerschapsband kan u de volgende voordelen bieden:

♥  Minder vermoeid gevoel
♥  Vermindering rugklachten
♥  Verminderde kans op bekkeninstabiliteit
♥  Vermindering van buikklachten
♥  Behandeling van instabiliteit in de buik

Naast de behandeling en voorkoming van de beschreven klachten, zal er ook minder vermoeidheid optreden. Hierdoor zullen werkzaamheden beter mogelijk zijn. Ook hoeft hierbij de buik niet meer te worden ondersteunt met uw arm.

as-verstrooien-crematie-informatie

Hoe lang de buikband tijdens de zwangerschap dragen?

Vanaf wanneer de zwangerschapsband gedragen kan worden, zal per persoon variëren. De buikband kan gedragen wanneer de situatie of de klachten er om vragen. Ongeacht hoe lang u al zwanger bent.
Er wordt geadviseerd om enkele uren per dag de band niet te dragen. Hierdoor blijven de spieren namelijk getraind. “Luie” spieren kunnen pas ontstaan na een langere periode van weinig gebruik. Echter wordt voor de zekerheid toch geadviseerd de band bijvoorbeeld ’s nachts of tijdens het zitten, niet te gebruiken.

Niet alleen tijdens de zwangerschap kan een buikband gedragen worden. Er zijn namelijk ook zwangerschapsbanden voor na de bevalling ontwikkeld. Deze banden worden sluitbanden of buikband voor na de bevalling genoemd. U vindt deze banden via de volgende link: sluitbanden voor na de bevalling.

 

 

Hoe worden zwangerschapsbanden gedragen?

Er zijn twee typen banden. Een “slappe” band die als een soort doek de buik en rug steun geeft. Ook kan gekozen voor goede, stevige zwangerschapsbanden die meer het uiterlijk hebben van een brace. Dit type banden zijn gemaakt van steviger materiaal en bieden mede daardoor meer ondersteuning. De hoeveelheid steun aan de buik is naar wens instelbaar, ook tijdens het dragen.
Sommige dergelijke stevige banden, kunnen ook gedeeltelijk over de bekken worden gedragen. Hierdoor kunnen ook bekkenklachten worden behandeld.

De positie van de zwangerschapsband kan wat naar eigen wens worden bepaald. Zonder bekkenklachten kan het net boven de heupen worden gedragen. Bij bekkenklachten kan de onderzijde van de band juist meer ter hoogte van de heupen worden gedragen.

 

Helpt een zwangerschapsband bij sporten?

Dankzij de extra ondersteuning aan de buik en rug, worden bewegingen weer gemakkelijker. Ook zult u zich minder vermoeid voelen. Ook de neiging om de buik met de arm te willen ondersteunen, zal minder aanwezig zijn. Hierdoor kan een zwangerschapsband ook tijdens sporten en werkzaamheden een uitkomst zijn. Ongemak en minder bewegingsmogelijkheden, worden hierdoor meer voorkomen.

Gedurende de laatste weken van de zwangerschap, worden de meeste sporten afgeraden.

 

Welke maat is voor mij geschikt?

Per type band zullen de maten variëren. In elke productbeschrijving staat vermeld, hoe de voor u juiste maat kan worden bepaald. Vaak is de maat afhankelijk van de buikomtrek. Met de gemeten buikomtrek kan de juiste maat worden bepaald met behulp van een maattabel. Deze tabel staat ook in de productbeschrijvingen weergegeven.